Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Over BBA Pumps

Sinds eind jaren 80 is Distrimex Pompen & Service BV onderdeel van de BBA-Group en daarmee verantwoordelijk voor de distributie van de BBA Pumps producten in Nederland.

BBA Pumps ontwikkelt mobiele pompen en leidingsystemen voor uiteenlopende toepassingen:
• bronbemaling;
• rioolompompingen;
• hoogwaterbestrijding;
• waterbouw; en
• voor algemeen gebruik via pompverhuurbedrijven.

De pompoplossingen staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Ze leveren maximale prestaties tegen minimale kosten. Onze toewijding is het bouwen van ’s werelds beste mobiele pompsystemen. Dit begint al in de ontwerpfase. BBA Pumps heeft daarvoor een groot innovatieteam. Voor het productieproces zijn onze fabrieken uitgerust met de modernste lasrobots en bewerkingsmachines. Zo kunnen wij een geweldig eindproduct garanderen.

Familiebedrijf

De geschiedenis van BBA Pumps gaat terug naar 1953. Toen is de heer Bruin in Apeldoorn gestart als producent van leidingsystemen voor watertransport. Halverwege de jaren 70 werd de volgende stap gezet. In die tijd is BBA begonnen met de levering van pompen. Sindsdien heeft het bedrijf zich internationaal ontwikkeld tot een toonaangevende fabrikant van mobiele pompsystemen.

Sinds de oprichting hebben meerdere generaties van de familie Bruin elkaar opgevolgd. Met elkaar delen zij een ondernemersgeest, de interesse voor techniek en de drang naar innoveren. De oorspronkelijke bedrijfsnaam is Bruin Buizen Apeldoorn:

  • Bruin = de familienaam, momenteel de derde generatie 

  • Buizen = een synoniem voor leidingsystemen 

  • Apeldoorn = de bakermat van ons bedrijf

De groei van het bedrijf hebben we te danken aan een grote groep trouwe afnemers. De eerste decennia lag de focus vooral bij de Nederlandse bronbemalers. Met hun vakkennis en input was het mogelijk de producten door te ontwikkelen tot de beste wereldwijd. In de jaren 90 werden de efficiënte en superstille mobiele pompen ook buiten de landsgrenzen opgemerkt. Sindsdien vinden onze producten hun weg naar alle werelddelen.


Wereldwijd

BBA Pumps levert de pompen en leidingsystemen wereldwijd. Dat gebeurt vanuit de verkoopfilialen in Nederland, Duitsland, Polen en de VS.
Daarnaast hebben we moderne productiefaciliteiten in Nederland en Tsjechië. Deze hebben een oppervlakte van meer dan 10.000 m2.
Efficiëntie en goede logistiek tussen de faciliteiten zorgen voor productiesnelheid en accurate levertijden.

Centraal Geplaatste Tekst

Selecteer hier jouw pomp per toepassingBenieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met onze pompspecialisten voor advies op maat.

Kom in contact
Aan het laden
Aan het laden