Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Bentoniet verpompen bij gestuurde boringen

woensdag 15 maart 2023
Horizontaal gestuurd boren wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast. Het betreft een sleufloze techniek die graafwerk grotendeels overbodig maakt.
Bij gestuurde boringen zie je vooral minder overlast op en rond de bouwplaats. Ook vanuit financieel oogpunt kan het voordeel significant oplopen.
Om te voorkomen dat de horizontale boring instort wordt bentoniet gebruikt. Bentoniet is een kleisoort met een fijne structuur dat gemengd met water gebruikt wordt als boorvloeistof om:
  • De boorkop te koelen;
  • Het boorgruis af te voeren;
  • De tunnel of boring te stabiliseren.
*Tekst gaat verder onder de video


BV110 bentonietpomp

De BBA Pumps BV110 is specifiek ontworpen voor het verpompen van bentoniet. De pomp is door het hoge rendement in staat om de vloeistof over een lange afstand te verpompen. Deze eigenschap maakt deze unieke centrifugaalpomp ook zeer geschikt voor gebruik aan de uittrede van de boring.
De bentoniet is op dat punt vervuild met zand, grind of klei en dan nog kan de BV110 het honderden meters verpompen. Hierdoor kan de vervuilde bentoniet zelfs rechtstreeks terug gepompt worden naar de recycling installatie wat de inzet van tankwagens overbodig maakt. En minder bewegingen over de weg draagt direct bij aan een schoner milieu!

*Foto's onder de video*Beelden van een boorproject van Heijmans Boortechnieken.   
Aan het laden
Aan het laden