Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Blog | Uitleg verschillende BBA Pumps snelkoppelsystemen

dinsdag 6 februari 2024
Wij leveren drie verschillende modellen BBA Pumps snelkoppelingen in uiteenlopende maten. Deze koppelingen – systemen C, B en IT – zijn compatibel met de meest voorkomende bekende merken. Per systeem leggen wij uit wat de kenmerken zijn en op welke andere merken de snelkoppelingen passen.

  • Systeem C: dit type snelkoppeling wordt veel toegepast op pompen en leidingen in Nederland. Systeem C is compatibel met cardan, perrot en Handy snelkoppelingen. BBA Pumps produceert dit type koppeling in de maten van 2 tot 6 inch. Het aansluitdeel met de haken en de hendel (vrouw-deel) is voorzien van een rubberen O-ring. Het man-deel is bolvormig en voorzien van een rand waar de haken achter klemmen.  

  • Systeem B: dit type snelkoppeling wordt veel gebruikt in de agrarische sector en op pompsystemen in de bronbemaling. Systeem B is uitwisselbaar met bauer snelkoppelingen. BBA Pumps produceert dit type koppeling in de maten van 3 tot 8 inch. Het bolvormige aansluitdeel (man-deel) heeft een ring waar de hendel en de haken aan gemonteerd zitten. Deze ring geeft de gebruiker flexibiliteit tijdens het aan elkaar koppelen. Daarnaast maakt de ring een kleine hoekverdraaiing mogelijk tussen de beide koppelingdelen. Het vrouw-deel is voorzien van een O-ring en een rand waar de haken achter klemmen.

  • Systeem IT: dit type snelkoppeling wordt voornamelijk gebruikt op groot volume pompinstallaties. Systeem IT is uitwisselbaar met Italiaanse snelkoppelingen. Wij leveren dit type koppeling in de maten van 8 tot 12 inch. In het aansluitdeel met de haken en de hendel (vrouw-deel) zit de O-ring. Het man-deel is bolvormig en voorzien van een ring waar de haken achter klemmen. Deze ring geeft flexibiliteit tijdens het aankoppelen en ruimte voor een kleine hoekverdraaiing tussen de leidingen.

Stromingsrichting BBA Pumps snelkoppelingen

Ook snelkoppelingen hebben een voorkeurstromingsrichting. Hiermee voorkom je onnodige leidingweerstand in het leidingsysteem. Daarom adviseren wij altijd de snelkoppeling als volgt in het systeem te installeren: de vloeistof moet van het man-deel naar het vrouw-deel stromen.  

Geschreven door Henno Schothorst  
                                   
Aan het laden
Aan het laden