Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Bronbemaling Centrifugaalpomp

Bij bronbemaling wordt tijdelijk het grondwaterpeil verlaagd om droog te werken bij ondergrondse bouwprojecten. Bronbemaling pas je bijvoorbeeld toe bij het leggen van leidingen, vervangen van rioleringsbuizen of bij de aanleg van een zwembad. Met een bronbemalingspomp wordt het grondwater opgepompt en via leidingen afgevoerd naar een lozingspunt. De twee meest voorkomende bemalingssystemen zijn filterbemaling en horizontale bemaling.

Bekijk al onze bronbemalingsproducten

Filterbemaling

Filterbemaling is een bronbemalingssysteem waarbij je geperforeerde filters verticaal rondom de bouwput aanbrengt. Hoe diep de filters in de bodem worden geplaatst, is afhankelijk van de ontgravingsdiepte. Vervolgens worden de filters via bronslangen op een zuigleiding aangesloten met daaraan gekoppeld een PT zuigerpomp. Dit type verdringerpomp zorgt ervoor dat er vacuüm op het bemalingssysteem ontstaat en het overtollige grondwater via afvoerleidingen wordt weggepompt.

Horizontale bemaling

Bij horizontale bemaling worden lange drainagebuizen horizontaal in een waterdoorlatend zandbed onder de bouwput aangebracht. Bovengronds komen onze producten in beeld voor het afvoeren van het grondwater. Wij leveren het leidingwerk, watermeters, zandvangbak en natuurlijk de PT zuigerpompen.

Pompen voor bronbemaling

Voor bronbemaling is de PT zuigerpomp verreweg de beste keuze. Dit type pomp wordt al decennia lang toegepast en heeft een aantal specifieke voordelen ten opzichte van centrifugaalpompen. PT zuigerpompen zijn leverbaar in uiteenlopende modellen betreffende pompcapaciteit en type aandrijving. Heb je hulp nodig bij de selectie neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

PT zuigerpompen

Kom in contact

Video installeren bronbemaling

Ons dichtbevolkte land ligt voor een groot deel beneden zeeniveau en het grondwaterpeil is altijd hoog. Met de vele infrastructurele en ondergrondse projecten hebben de Nederlandse bronbemalers wereldwijd een goede reputatie. Wil je meer weten over de installatie van onze bronbemalingssystemen kijk dan de Dutch dewatering video of neem contact met ons op.

Kom in contact

Onze bronbemalingsproducten

 

1 product(en) gevonden
Sorteren op:
Bekijk:
BBA Pumps zelfaanzuigende pomp B60-220
Aandrijving : Dieselmotor Max. capaciteit : 46 m³/h Max. opvoerhoogte : 53 mwc Vrije doorlaat : 14 mm
Aandrijving : Dieselmotor
Max. capaciteit : 46 m³/h
Max. opvoerhoogte : 53 mwc
Vrije doorlaat : 14 mm
Bekijk product
    Aan het laden
    Aan het laden