Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Caffini introduceert de eerste membraanpomp op accu’s!

dinsdag 10 oktober 2023
Distrimex Pompen & Service presenteert de nieuwste innovatie van Caffini! Een Libellula membraanpomp met een elektrische Honda eGX motor die wordt aangedreven door een accupakket. Deze technologische vooruitgang belooft niet alleen efficiëntie en duurzaamheid, maar het opent ook deuren naar diverse toepassingen in de pomptechniek.
Deze innovatie draait om de combinatie van een membraanpomp met een elektrische motor die zijn energie haalt uit een accupakket. Dit betekent dat traditionele brandstofbronnen zoals bijvoorbeeld diesel niet langer nodig zijn, wat leidt tot aanzienlijke voordelen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Om de prestaties van dit nieuwe pompsysteem te beoordelen, werden verschillende tests uitgevoerd in gecontroleerde omgevingen. De eerste test werd uitgevoerd met een volledig opgeladen batterij, de motor draaide op:
  • 2700 omwentelingen per minuut;
  • met 63 slagen per minuut; 
  • een zuighoogte die varieerde van 4 tot 6 meter;
  • de opvoerhoogte was nul tijdens deze test.
Onder deze omstandigheden presteerde het systeem opmerkelijk goed, met een batterijlevensduur van maar liefst 65 minuten. Dit is een positief resultaat dat laat zien dat het systeem in staat is om gedurende een periode te werken zonder dat er extra energiebronnen nodig zijn.

In de tweede test werden vergelijkbare parameters gehandhaafd: de batterij was maximaal opgeladen, de motor draaide op
  • 2700 omwentelingen per minuut;
  • met 63 pulsaties per minuut;
  • een zuighoogte van 4,5 meter;
  • bij deze test was de opvoerhoogte op 10 meter ingesteld.
Ondanks de verhoogde uitdaging van het pompen op grotere diepte en met een hogere druk, bleek de batterij nog steeds een levensduur van 65 minuten te hebben. Dit resultaat versterkt het vertrouwen in de duurzaamheid en effectiviteit van het systeem, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de draagbaarheid van dit systeem. Het frame wat op banden is geplaats is gemakkelijk naar verschillende locaties te verplaatsen. Dit maakt het ideaal voor mobiele toepassingen.

Aan het laden
Aan het laden