Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Calpeda centrifugaalpomp ondersteunt koelproces bij Jardin - Rijen

donderdag 5 september 2019
Jardin – Rijen produceert tuinmeubelen met behulp van het spuit-gietproces. Erg belangrijk bij deze productie is dat het koelwater van constante temperatuur is. Aan Cool Industries de opdracht om het koelproces optimaal te laten verlopen. Om dit te realiseren is er onder andere een pomp nodig die het warme water verpompt over de koeltoren. In samenwerking met Distrimex Pompen & Service vond Cool Industries de geschikte centrifugaalpomp.

Sinds dit voorjaar staat er daarom naar volle tevredenheid een Calpeda centrifugaalpomp uit de N4 serie te draaien bij de fabriek van Jardin - Rijen. De pomp zorgt ervoor dat tijdens het koelproces het warme water vanuit een put van 3,5 meter diep over een EWK680 smart koeltoren wordt gepompt. In eerste instantie werd er gesproken om een dompelpomp toe te passen, om verschillende technische redenen is er uiteindelijk besloten een Calpeda droog opgestelde centrifugaalpomp toe te passen om het koelproces efficiënt te ondersteunen.

Selectiecriteria centrifugaalpomp:
  • Industriële hoogwaardige centrifugaalpomp
  • Lange stand tijden, 24/7 bedrijfszeker
  • Hoog pomprendement
  • Laag geluidsniveau
  • Eenvoudig onderhoud
  • Betrouwbare en snelle levertijden
Op basis van bovenstaande criteria is uiteindelijk de keuze gevallen op de Calpeda N4-100/250 B/A met een 7,5kW 4 polige IE3 high efficiency draaistroommotor.

Wil je meer details weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

Centrifugaalpomp koeltechniek 
Aan het laden
Aan het laden