Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Calpeda Mèta klantervaring ''Dit is het ei van Columbus''

dinsdag 4 oktober 2022
De MÈTA drukverhogingsset van Calpeda is een kant en klare pompoplossing voorzien van een opgebouwde frequentieregelaar, geïntegreerde drukopnemer, terugslagklep én een drukvat. De Mèta blinkt uit in zijn eenvoud en is tegelijk zeer krachtig en energiezuinig. Van Zuidam Export heeft afgelopen mei de Mèta in gebruik genomen, lees hieronder de ervaring van Harm Warringa.

‘’Dit is het ei van Columbus, heel simpel’’


Harm Warringa (eigenaar van Zuidam Export) gebruikt sinds mei 2022 de Calpeda Mèta voor het beregenen van zijn tuin. Harm heeft ruim 40 jaar ervaring in de techniek als hoofd technische dienst en later als technisch coördinator. In zijn functies heeft hij regelmatig contact gehad met Distrimex Pompen & Service en zo ook besloten de Calpeda Mèta voor zijn eigen tuin aan te schaffen.

Voordat de Calpeda Mèta in gebruik werd genomen maakte Harm al jaren gebruik van een ander Calpeda model. Deze pomp kon de hoeveelheid water die gevraagd werd prima aan, alleen op het moment dat er minder water nodig was begon deze pomp in zijn eigen water te lopen met alle nadelen van dien. Het gevolg was dat deze pomp na verloop van tijd niet meer aanzoog en daardoor regelmatig in storing ging.

Toen de Calpeda Mèta voorbij kwam was Harm direct overtuigd: ‘’Dit is het ei van Columbus, heel simpel, als ik minder water nodig heb gaat die minder toeren maken en daarmee is mijn probleem ook opgelost.’’ Een andere centrifugaalpomp of drukverhogingsset is niet eens meer in de gedachte van Harm opgekomen omdat de Mèta voldeed aan al zijn wensen. Nu een aantal maanden later kan Harm ook zeggen dat deze centrifugaalpomp hem een hoop gemak oplevert. Naast het gemak speelt ook de hoge betrouwbaarheid en zekerheid een rol voor Harm. Op de momenten dat hij niet zelf zijn tuin kan sproeien en dit overlaat aan een voorgeprogrammeerd programma vertrouwt hij er volledig op dat de tuin 30 minuten gesproeid wordt.

Harm maakt op 2 verschillende manieren gebruik van de Calpeda Mèta. Vaak sluit hij de slang aan op de pomp en gaat hij zelf de tuin sproeien, ‘’Dat werkt echt super’’ aldus Harm ‘’Als ik de slang dichtzet gaat de pomp uit, begin ik weer te spuiten gaat de pomp automatisch weer naar het toerental waarmee die het meeste water kan geven.’’ Daarnaast sluit Harm op de momenten dat hij niet zelf de tuin sproeit, deze aan op 2 sproei installaties. Om storingen te voorkomen is het bij sproei installaties belangrijk om ze goed in te stellen, Distrimex Pompen & Service ondersteund hier graag in.

Harm is tevreden over de Calpeda Mèta en zou de pomp ook aanbevelen. ‘’Je hebt er heel veel voordelen van, je bent niet afhankelijk van de afname van de pomp, je hoeft niet bang te zijn dat de pomp droog komt te staan of dat die in zijn eigen lucht gaat draaien en de capaciteit is ook goed.’’

Wil je meer informatie over de Calpeda Mèta? 
Vul het onderstaande formulier in, stuur ons een mail via info@distrimex.nl, bel ons op 0314-368 444 of bekijk de product pagina.
Aan het laden
Aan het laden