Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Daarom kiest bronbemaler Van Tongeren voor de 'kleine' PT130 bronbemalingspomp

woensdag 30 september 2020
‘Klein’ staat hier tussen aanhalingstekens, want volgens algemeen directeur Guido van Tongeren is de PT130 bronbemalingspomp juist een hele grote. In prestaties welteverstaan! Afgelopen jaar heeft deze bronbemaler, met vestigingen in Apeldoorn, Appingedam, Drachtstercompagnie, Eibergen en Zwolle, geïnvesteerd in veertig nieuwe dieselgedreven bemalingspompen.

Weliswaar op een andere manier, maar net als ons productiebedrijf in Apeldoorn delen beide bedrijven de passie voor bronbemaling. En omdat we bij elkaar om de hoek zitten komt Guido graag even langs om zijn verhaal te vertellen waarom hij voor de kleinere bemalingspomp heeft gekozen:

“Wij hebben voor de PT130 gekozen, omdat we merken dat in de gebieden waar wij in Noord-Nederland actief zijn er helemaal niet zo heel veel water onttrokken wordt. We zochten daarom bewust naar een kleinere pomp.”

“Daarnaast omdat er tegenwoordig veel meer wordt gekeken naar het brandstofverbruik. Dus het verbruik in relatie tot wat je verpompt. Als dat maar een emmertje water per uur is dan heb je simpelweg een minder grote pomp nodig.”

“Verder is het ook het gemak om de mobiele pomp op te pakken. Er wordt natuurlijk in het veld steeds vaker gebruik gemaakt van kleinere graafmachines. Alles tot 1000 kg kan dan nog verplaatst worden zonder dat er een grote rupskraan aan te pas moet komen.”

“Wij willen voorop lopen met duurzaamheid, dat levert veel voordeel op voor onze opdrachtgevers bij de gunning van projecten. De PT130 vraagt veel minder motorvermogen dan de grotere broers en dat vertaalt zich in minder CO2 uitstoot. Daarnaast zijn wij altijd in gesprek met motorenleveranciers over het gebruik van schonere brandstoffen waarmee we aantoonbaar mooie resultaten boeken.”

Aan het laden
Aan het laden