Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Dé Innovatie voor Bronbemalers

maandag 26 juni 2023
De wereld verandert snel, met als gevolg dat de behoeftes van mensen veranderen. Dat zien we ook in de bronbemalingssector. Dagelijkse thema’s rondom een droge bouwput zijn het milieu, energie en kostenbesparingen. Als antwoord op de tendens naar duurzaam en efficiënt bemalen introduceren wij de nieuwe PT100 DriveOn® bronbemalingspomp.

Nieuwe PT100 DriveOn® pomp         

De BBA Pumps PT100 DriveOn® is een dieselgedreven zuigerpomp voor bronbemaling. Een economisch zeer aantrekkelijke opvolger voor de bestaande 30 m3 zuigerpompen (zie besparingen). Deze nieuwe dubbelwerkende zuigerpomp onttrekt grondwater tot 30 m3/uur tegen extreem lage kosten. Daarnaast levert de PT100 DriveOn® pompset een positieve bijdrage aan een schoner milieu.

De meest opvallende kenmerken zijn:
  • Pompprestaties 30 m3/uur - 18 mwk
  • Maximaal 0,7 l/uur brandstofverbruik  
  • Onderhoudsinterval 1500 draaiuren
  • 4 jaar BBA Pumps fabrieksgarantie
  • En een extreem laag geluidsniveau
Alle technische details van de PT100 DriveOn® bronbemalingspomp tref je in de datasheet. Heb je vragen of interesse neem dan contact op met een van onze pompspecialisten.  

Besparingen PT100 DriveOn® vergeleken met de PT130 diesel        

Voor de berekening van de Life Cycle Cost van een PT bronbemalingspomp hanteren we altijd 30.000 draaiuren. Iedere gebruiker weet dat de pomp dan nog lang niet aan het einde van zijn levensduur is. De financiële besparing drukken wij uit in euro’s en is gebaseerd op een gemiddelde van de actuele prijzen.  
  

66% minder vaak onderhoud

Door toepassing van DriveOn® technologie hebben we het onderhoudsinterval verlengd van 500 naar 1500 draaiuren. Dat levert een procentueel voordeel op van 66% minder vaak sleutelen aan de nieuwe PT100 pompset. Naast een besparing op arbeidskosten gebruikt de nieuwe bronbemalingspomp minder motorolie en minder filters!
 

6000 liter minder brandstof

De DriveOn® dieselmotor van de PT100 verbruikt 0,2 liter minder brandstof per uur. Op basis van het genoemde aantal draaiuren gebruikt de nieuwe bronbemalingspomp 6000 liter minder brandstof (bij vollast). Afhankelijk van de actuele dieselprijs resulteert dat in een enorme besparing!  
*Je vindt de formule om brandstofverbruik uit te rekenen in de pompenkennisbank op onze website bij pompberekeningen.
 

15 ton minder COuitstoot

Een liter fossiele diesel produceert ongeveer 2,6 kg CO2 tijdens het verbrandingsproces. Dus als er 6000 liter minder diesel gebruikt wordt dan zal er 15.600 kg minder COin ons milieu terecht komen.

Financieel voordeel  

Op basis van de actuele (Q2-2023) Nederlandse prijzen voor brandstof, filters, motorolie en arbeid is de besparing minimaal € 12.000,-. Hoeveel financieel voordeel levert de nieuwe PT100 DriveOn®bronbemalingspomp u op?
Laat ons meerekenen dan wordt u gegarandeerd net zo enthousiast als wij.  
Aan het laden
Aan het laden