Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Distrimex Pompen & Service de specialist in voedselveilig verpompen!

woensdag 19 oktober 2022
Als er één sector is waar hygiëne voorop staat dan is het de voedingsmiddelen industrie. Besmetting, bederf of aantasting van ons voedsel: Het moet tegen elke prijs voorkomen worden. Distrimex Pompen & Service produceert, levert en ontwikkeld duurzame pompoplossingen en biedt daarbij foodsector specifieke service. Het Distrimex programma hygiënische pompen omvat zowel verdringer als centrifugaalpompen waarbij goede reiniging gegarandeerd wordt doormiddel van CIP/SIP technologie. Binnen het ontwerp van een installatie moet al rekening gehouden worden met goede reinigbaarheid om aantasting of besmetting van het product te voorkomen, dat is waar het bij een goed hygiënisch ontwerp om draait.

Hoe er op de werkvloer omgegaan wordt met de producten en hygiëne, bepaalt in hoge mate de kwaliteit van het product. Het zijn, per slot van rekening, de mensen die het werk doen. We willen echter steeds meer, het moet sneller en ook beter. Daarom is het goed dat we systemen ontwikkelen om de mens en processen te ondersteunen.

EHEDG en pompen

De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) zorgde voor richtlijnen waaraan apparatuur en machines binnen de voedingsmiddelenindustrie moeten voldoen. Ehedg is, ondanks dat vrijwel alle voedselproducenten het voorschrijven, een richtlijn en nog altijd geen verplichting. Eenvoudige reinigbaarheid, materiaalkeuze en het voorkomen van zogenaamde dode hoeken zijn de belangrijkste kenmerken van een hygiënische pomp (Ehedg).

CIP/SIP - pompen

CIP (Cleaning In Place) en SIP (Sterilizing In Place) zijn oplossingen om de goede reinigbaarheid van apparatuur en dus ook de pompen te garanderen. Terwijl de pomp in het systeem staat wordt deze automatisch gereinigd. Dit kan d.m.v. reinigingsmiddelen (CIP) en met verzadigde stoom. Mobiele of stationaire reinigingssystemen (CIP/SIP) worden hiervoor op de pompen aangesloten.

Distrimex Hygiënische pompen

Het Distrimex programma hygiënische pompen omvat zowel verdringer- als centrifugaalpompen.
Verdringerpompen:
  • Wangen schroefspindelpompen, ontwikkelt om zowel dunne als hoog viskeuze, producten te verpompen. Deze pomp is geschikt is om zowel het product als een CIP-reinigingsvloeistof te verpompen. 2 pompen in 1 dus.
  • Wangen wormverdringerpompen, bij uitstek geschikt voor het verpompen van dik viskeuze vloeistoffen in de voedingsmiddelen industrie.
  • Flotronic, lucht gedreven membraanpompen. Het “één-moer ontwerp” maakt deze pomp uniek en door deze constructie is het reinigen van de pomp en het vervangen van onderdelen sterk vereenvoudigd.

Centrifugaalpompen:

  • Tecnica centrifugaalpompen voor hygiënische toepassingen in o.a. de voedingsmiddelen, dranken, cleaning (CIP/SIP), vis- en mosselverwerking en de aardappel- en groente industrie. Een breed scala zowel normaal- als zelf aanzuigende pompen, in RVS en EHEDG gecertificeerd.
Aan het laden
Aan het laden