Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Introductie nieuwe Handy snelkoppelingen & accessoires

donderdag 8 december 2022
Na de roadshow presentaties van onze nieuwe Handy toebehoren is het nu tijd voor de uitgebreide introductie.    
Wat is Handy?
 Handy is een revolutionaire nieuwe lijn snelkoppelingen en accessoires voor gebruik in leidingsystemen van mobiele pompen. De koppelingen zijn compatibel met systeem C en de lancering bestrijkt een volledig 4-inch assortiment. De belangrijkste voordelen van de Handy-snelkoppelingen ten opzichte van bestaande systemen zijn:
  • Ultra lichtgewicht (tot 50% minder gewicht);
  • Meer arbeidsgemak;
  • Beter te sluiten;
  • Duurzaam;
  • Probleemloos.
Ultra lichtgewicht 
Door slimme materiaalkeuze krijgt u minder gewicht, zonder concessies te doen aan de sterkte en kwaliteit. Hierdoor zijn leidingen en koppelingen makkelijker te tillen, en blijven leidingen beter in balans tijdens het tillen. Een vracht Handy leidingwerk weegt minder, waardoor extra materieel op een wagen meegenomen kan worden, maar ook het brandstofverbruik zal afnemen.

Meer arbeidsgemak 
Leidingwerk aanleggen is handwerk. Dus daarom is veel aandacht besteed aan de hendels van het koppelingssysteem. Door de vorm van de Handy koppelingen, liggen de hendels beter in de hand. In combinatie met de maatvaste klauwen wordt met de verbeterde vorm ook gezorgd voor een snellere, makkelijkere en vooral veilige sluiting. Door handvatten toe te passen is het oppakken en verleggen van de toebehoren eenvoudiger en minder belastend gemaakt.

“De Handy koppelingen werken veel sneller dan wat we gewend zijn”


Beter te sluiten 
Door moderne productietechniek zijn de Handy koppelingen maatvast en van constante kwaliteit, waardoor deze makkelijker te sluiten zijn. Ook is er minder kans op vervorming van het materiaal, waardoor koppelingen na jaren in gebruik nog dezelfde perfecte passing hebben. Doordat Handy koppelingen eenvoudiger en met minder kracht te sluiten zijn, is het gebruik van hulpgereedschap zoals de pijp-over-de-hendel verleden tijd.

Duurzaam 
De lichtgewicht Handy koppeling is volledig recyclebaar en draagt daarmee bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De gebruikte materialen hoeven niet bewerkt te worden voor betere conservering, waardoor geen chemicaliën gebruikt hoeven worden en dus de milieubelasting laag is. De volledig in de EU geproduceerde koppeling wordt met een LEAN methode geproduceerd, waarmee logistieke bewegingen van zowel grondstoffen als compleet product worden gehalveerd. Door het stapelbaar maken van watermeters en afsluiters, in combinatie met het lage gewicht van het Handy koppelingssysteem, maakt dat het transport minder energie verbruikt, dus ook hierin de duurzame oplossing is.

De probleemloze sluiting 
De Handy koppelingen en toebehoren zijn ontwikkeld met het oog op de best mogelijke ergonomie. Door het toepassen van handvatten op koppelingen, watermeters en kleppen, zijn deze goed en makkelijk op te pakken. Door precieze productietechnieken zijn de koppelingen snel en licht te verbinden. Hiermee wordt de veiligheid en bedrijfszekerheid gewaarborgd.
Aan het laden
Aan het laden