Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Kwaliteit dierenvoeding dankzij Wangen verdringerpompen

maandag 1 februari 2021
Bij de verwerking van voeding zijn hygiëne en kwaliteit van levensbelang. Een betrouwbare pomp is een essentieel onderdeel van het productieproces. Maar welk soort pomp kunt u het beste gebruiken?

Op deze vraag zocht ook Partner in Petfood, innovatief en toonaangevend Europees producent van dierenvoeding, het antwoord. Er zijn verschillende producenten van voedingspompen, zoals Cornell, Flotronic en Wangen. Ieder met zijn eigen voordelen. Voor een nieuwe toepassing bij Partner in Petfood bood een Wangen pomp de uitkomst; de verdringerpomp met trechterbak. Lees hier waarom ze kozen voor de kwaliteit van Wangen:

  • Nauwkeurig verpompen

Om in een nieuw type hondensnack de juiste hoeveelheid vers vlees te verwerken, moet een vleesbrei nauwkeurig gedoseerd worden over twee productielijnen. De wormverdringerpomp wordt daarom gecombineerd met een massaflowmeter en frequentieregeling, die een nauwkeurige indossering garandeert. “Bij de productie van dierenvoeding verschilt de hoeveelheid verse vleesbrei per product en klant. Dankzij de massaflowmeter en de frequentieregeling kunnen wij dit heel precies afstellen.” Aldus de monteur TD bij Partner in Petfood.

  • Hoogste hygiëne-eisen 

Goede hygiëne is natuurlijk van groot belang bij het produceren van dierenvoeding. Er mogen vanzelfsprekend geen schadelijke stoffen (of deeltjes) terechtkomen in het voedsel. Daarom is het van groot belang dat de pomp CIP reinigbaar is. Deze Wangen wormpomp voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is daardoor zeer geschikt voor de vleesverwerkende industrie.

  • Breed doseerbereik

De Wangen verdringerpomp heeft een breed doseerbereik. De pomp kan hierdoor meebewegen met de productie hoeveelheid. “Dankzij het hoge doseerbereik zitten we ook in de toekomst bij een hogere productie goed met deze pomp. Het scheelt dat we dan geen nieuwe pomp hoeven te kopen” Monteur TD bij Partner in Petfood.

  • Eenvoudig onderhoud

Door gebruik te maken van een compacte lagerstoel met opsteek-as constructie worden de axiaal krachten optimaal opgevangen. Dit resulteert in een maximale operationele betrouwbaarheid en een lange levensduur.

  • Pomp onderhoud 

Na de aanschaf van de juiste pomp is het natuurlijk zeer belangrijk om de pomp goed te onderhouden. Distrimex Pompen & Service biedt zowel correctief als preventief- en predictief onderhoud om de continuïteit van jouw proces te garanderen.
 
Benieuwd welke pomp het beste bij jouw toepassing past? Onze pompspecialisten adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem nu contact op.

Wangen verdringerpomp met trechterbak
Aan het laden
Aan het laden