Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Mixen is het homogeniseren van mest. In een ideale situatie mix je mest regelmatig om korstvorming te voorkomen. Korstvorming bemoeilijkt namelijk het mixen en heeft invloed op de manier waarop mestgassen vrijkomen uit de mestkelder. De aandrijving van het mixen kan plaatsvinden door middel van aftakas of elektrisch.

Bekijk alle mestmixers

De voordelen van mestmixen

De praktijk leert dat wanneer mestmixen weinig moeite kost dit ook regelmatig gebeurt. De voordelen van elektrisch mixen onafhankelijk van lange as of dompelmixer zijn:

 • Lage operationele kosten;
 • Laag energieverbruik;
 • Minder onderhoud/slijtage;
 • Altijd goede mest ter beschikking;
 • Geen extra uitstoot ammoniak;
 • Minder uitstoot van methaan;
 • Lage arbeidsbehoefte.

Mestopslag

Een in Nederland veel toegepast systeem is het slalomsysteem bij rundveestallen, waarbij de mest onder de stal opgeslagen wordt. Bij een stal met een afstort en een dichte vloer is mixen voor overpompen of scheiden bijna een must. Dit vanwege het ontstaan van dikkere mest. Een andere manier van mestopslag is in silo’s. Ook dit moet opnieuw worden gemixt voor uitrijden.

Welke mixer voor mestmixen?

De meest effectieve manier van mixen is met een elektrische dompelmixer, welke is opgesteld in een bouwkundige verdieping. Het voordeel hiervan is dat er gestart kan worden met mixen met een laag putniveau. Er is dan ten alle tijden homogene mest beschikbaar voor het produceren van biobedding en ten behoeve van bemesting. In een aantal gevallen kan een elektrische lange-as mixer ook een oplossing zijn. Het overgrote deel van de mest wordt nog altijd gemixt met een aftakas mixer.

Kom in contact

Onze mestmixers

Er zijn geen producten gevonden.
  Aan het laden
  Aan het laden