Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Nieuwe BA150KS DriveOn® heeft laagste Life Cycle Cost

dinsdag 4 april 2023
Met trots introduceren wij de nieuwe BBA Pumps BA150KS DriveOn®. Een mobiele 6-inch rioolpomp met de laagste life cycle cost berekening. De kostenbesparingen op brandstof en onderhoud zijn enorm. Daarnaast is de pompset veel minder belastend voor het milieu.  Riool overpompen was nog nooit zo duurzaam en betaalbaar.

De pomp

De BA150KS is een centrifugaalpomp met een schroefkanaalwaaier voor het verpompen van onbehandeld rioolwater. Langvezelig materiaal en grove vuildelen worden gewoon verslonden. Vloeistof wordt snel aangezogen door het opgebouwde vacuumsysteem en de rioolpomp presteert als een echte 6-duimer:
  • Maximale capaciteit 400 m3/uur
  • Opvoerhoogte tot 27 mwk
  • Geweldige NPSHr curve
  • Vuildoorlaat 100 mm
  • Specificatieblad


De motor

Zonder nabehandelingssysteem
Voor de aandrijving van de pomp zorgt een elektronisch geregelde atmosferische motor. De uitstoot van emissies is zo laag dat de motor stage V gecertificeerd is zonder gebruik van nabehandelingssystemen. Dus we gaan weer vloeistof verpompen zonder turbolader, zonder EGR-klep en zonder roetfilter!

Met DriveOn® technologie
Het bekende BBA Pumps DriveOn® concept staat voor een verlengde onderhoudsinterval van 1500 draaiuren. Dat resulteert in 66% minder vaak een servicebeurt aan de pompset; lagere kosten voor olie, filters en arbeid en minimale stilstand van de pompenvloot.  

Laagste Life Cycle Cost calculatie

De Life Cylce Cost methode visualiseert de kosten tijdens de levensduur van een product. Bij dieselgedreven pompen is de aanschafprijs relatief het kleinste deel van de LCC. Het grootste deel van de kosten gaat naar brandstofverbruik en onderhoud. Hieronder treft u de besparingen in procenten ten opzichte van de bestaande BA150KS D285 GL Hatz 3H50 Stage V NL.pdf.


BA150KS DriveOn® 8% gunstigere aanschafprijs
Een motor zonder turbolader en zonder nabehandelingssysteem is niet alleen zorgeloos in het gebruik. Minder motorcomponenten maken de pompset 8% gunstiger in aanschafprijs.    

BA150KS DriveOn® 30% lager brandstofverbruik
De motor levert voldoende vermogen, om curve dekkend op 1700 1/min te presteren als een volwaardige 6-inch vuilwaterpomp. Met een specifiek brandstofverbruik van 235 g/kWh komt de calculatie op maximaal 5,5 liter/uur. Daarmee is de pompset ruim 30% gunstiger in brandstofverbruik.

BA150KS DriveOn® 66% minder onderhoud
Geen roetfilter die reiniging of regeneratie behoeft. Geen EGR-klep die vast zit en geen turbolader die stuk gaat. Dat zijn al grote voordelen in de onderhoudskosten. Maar de DriveOn® technologie zorgt voor de grootste besparing. In plaats van elke 500 draaiuren een servicebeurt aan de pompset verlengen we dat naar 1500 draaiuren. Daarmee pompt u voortaan met 66% minder vaak onderhoud.

Meer BA150KS DriveOn® voordelen

 De motor is niet gevoelig voor brandstof met een hoog zwavelgehalte (maximaal 5000 ppm.) Dat is een uniek voordeel waarmee je veel kosten door motorschade kan voorkomen.

De automatische niveauregeling kan optioneel aangestuurd worden door een drukopnemer. Daarmee schakelt de pomp niet alleen aan/uit bij hoog- en laag vloeistofniveau, de elektronische motor zal ook het toerental automatisch regelen op een ingegeven targetpunt.
Het geluidsniveau is bijzonder laag door het lage toerental van de motor in combinatie met de superstille omkasting.

Verbrandingsmotoren die draaien op fossiele brandstof stoten per liter diesel circa 2600 gram COuit. De pompset verbruikt ongeveer 30% minder brandstof en stoot daarmee 8 kg minder COuit, per uur!
Bent u ook overtuigd of heeft u vragen? Neem dan  contact met ons op voor meer informatie.

Aan het laden
Aan het laden