Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Nieuwe tractorgedreven noodpomp BA160L

vrijdag 15 december 2023
BBA Pumps breidt de range tractorpompen uit met een nieuwe noodpomp voor hoog- en laagwaterbestrijding. De BA160L is een vuilwaterpomp met opgebouwd vacuümsysteem en is gemonteerd op een robuust tractorframe. Met een capaciteit van 10 m3/min en veel gebruiksvriendelijke kenmerken een echte must-have voor waterschappen.  

Nieuwe tractorgedreven noodpomp BA160L | Distrimex Pompen & Service
Pompprestaties
De nieuwe BA160L D420 TWGT noodpomp is ontwikkeld voor aandrijving door een tractor. Het hoge pomprendement resulteert in een laag PTO vermogen tot maximaal 50 kW. Daardoor zijn ook kleine tractoren geschikt, en is de pomp wereldwijd inzetbaar.
  • Pompcapaciteit tot 620 m3/uur (10 m3/min)
  • Opvoerhoogte maximaal 29 mwk
  • Vuildoorlaat 80 x 65 mm
  • Totaalgewicht 1140 kg
  • 4 jaar BBA garantie
Droogzelfaanzuigend
De intensiviteit van neerslag neemt toe en daar staan kurkdroge zomers tegenover. Waterschappen zijn daardoor op zoek naar flexibel inzetbaar pompmaterieel. De bestaande range tractorgedreven noodpompen beginnen bij 12-inch en zijn daardoor soms gewoon te groot. Daarnaast krijgen wij steeds meer vraag naar tractorpompen die droogzelfaanzuigend zijn. Gewoon de leidingen aansluiten, de tractor starten en het vacuümsysteem doet de rest.

Veilig en prettig werken
Bij hoogwatercalamiteiten noodpompsystemen opbouwen is meestal geen 9 tot 5 klusje. Loonwerkers en beheerders van waterschappen zijn vaak bij nacht en ontij aan het werk.
De nieuwe BA160L wordt daarom standaard geleverd met werkverlichting en rood-witte veiligheidspionnen. Snelkoppelingen op ergonomische werkhoogte en er zijn meer verrassende details…  

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwe noodpomp | Distrimex Pompen & Service
Aan het laden
Aan het laden