Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Vijf redenen om de bouwkuip met Tsurumi dompelpompen droog te houden

donderdag 3 september 2020
De inspanningen bij de bouw van een ondergrondse constructie blijven vaak onderbelicht. Het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld om je auto onder een (kantoor)gebouw te parkeren en de voordelen hiervan zijn duidelijk. Met name het tekort aan plekken en de stijgende tarieven in het stadscentrum maken een ondergrondse parkeergarage waardevol. Maar voor welke uitdaging staat de aannemer eigenlijk tijdens de bouw hiervan?

Bij een ondergronds bouwwerk is het van belang dat de verantwoordelijke aannemer rekening houdt met de bouwconstructie zelf, maar ook met de verkeersveiligheid, sociale veiligheid, natural wayfinding, praktische efficiëntie en tal van andere zaken. Om een dergelijke klus te klaren zijn goed gereedschap en kundige vakspecialisten essentieel. Helemaal om het voornaamste probleem in een ondergrondse bouwkuip te ondervangen… grondwater.

Ontdek hieronder de vijf redenen waarom een bronbemalingsspecialist uit Mill kiest voor draagbare Tsurumi KTVE dompelpompen om een uitgestrekte ondergrondse bouwkuip droog te houden.

1. Droge voeten in 8.750m2 grote bouwkuip

Om de bouw van een parkeergarage in het Duitse stadje Bruchköbel in goede banen te leiden, vertrouwt de aannemer op de expertise van een grondwaterspecialist, in dit specifieke geval De Vet B.V. Onder het gemeentehuis van deze centraal gelegen plaats in Duitsland komt een garage van vijf meter diep. De totale grootte van de bouwkuip is maar liefst 8.750 m2 en om deze omvangrijke oppervlakte droog te houden, maakt deze bemalingsspecialist gebruik van twaalf stuks Tsurumi KTVE 22.2 dompelpompen.

2. Uitstekende pompcapaciteit van max. 60 m3/uur

“Vooral vanwege de uitstekende capaciteit kiezen wij voor de Tsurumi KTVE”, aldus directeur Thijs de Vet. De heavy duty pompen zijn op een uitzonderlijke diepte van 13 meter in de bronnen rond het project geplaatst en geven op deze positie nog steeds circa 20 m3/u opbrengst. Onder de meest ideale omstandigheden verpompt de dompelpomp maximaal 60 kuub/uur.

3. Niveauregeling met watersensor

De Vet Bronbemaling benoemt ook dat dit type dompelpomp van Tsurumi voorzien is van een speciale elektrodesensor waardoor de pomp alleen draait als het echt nodig is. De niveauregelaar beperkt hiermee het drooglopen en bespaart bovendien fors op energie, zodat de dompelpomp voor een lange periode inzetbaar is.

4. Dieper water wegpompen dan bij traditionele bronpompen

Een ander pluspunt ten opzichte van traditionele deepwell bemaling is volgens De Vet dat de Tsurumi KTVE het water dieper uit de bron wegpompt dan bijvoorbeeld een bronpomp. Dat komt doordat de motor van een Tsurumi pomp boven het pompgedeelte zit. Bijkomende voordelen zijn dat de KTVE dompelpomp moeiteloos zandhoudend water verpompt en dat het compacte ontwerp ervoor zorgt dat de dompel ook in een bron van 315 mm past.

5. Tsurumi bewijst “Stronger for Longer” te zijn

De gunstige prijs-kwaliteitverhouding heeft bij De Vet Bronbemaling uiteindelijk de doorslag gegeven om dit soort werkzaamheden voortaan uit te voeren met Tsurumi dompelpompen. De betrouwbaarheid en deugdelijkheid zijn van uiterst belang. Zo merkte Thijs van de Vet in de praktijk op dat Tsurumi ook onder bijzonder zware omstandigheden door blijft pompen. Een hele geruststelling als je je beseft dat de werkzaamheden alleen mogelijk zijn als de bouwkuip droog is!
 
Aan het laden
Aan het laden