Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Nooit een saai moment voor servicemonteurs van Distrimex

maandag 24 augustus 2020
In de haven van Moerdijk ligt het historische korpsschip O.S. van Versendaal aan wal. Dit prachtige houten schip werd voormalig ingezet als mijnenjager. Tegenwoordig staat het schip iedere zaterdag vol met enthousiaste zeekadetten die zich aangetrokken voelen tot de scheepvaart en watersport. Distrimex Pompen & Service biedt ook voor de scheepvaart oplossingen op maat. Dit jaar heeft Distrimex een paar keer iets kunnen betekenen voor het zeekadettenkorps.

Voor de servicemonteurs van Distrimex is geen dag hetzelfde. Onze ervaren pompspecialisten verzorgen de revisie en reparatie van verschillende merken en diverse pompsoorten. Van regulier onderhoud aan BBA pompsets tot het werken aan een Calpeda drukverhogingset. Maar ook een reparatie aan een lensbrandbluspomp uit 1955 is voor de servicemonteurs geen enkel probleem!

Een pomp met historie

In de werkplaats van Distrimex werd onlangs een HA-ES lensbrandbluspomp van het korpsschip bij de serviceafdeling binnengebracht. De pomp die werd aangeboden voor reparatie geeft na 65 jaar trouwe dienst niet meer genoeg capaciteit. Een mooie uitdaging voor onze servicemonteurs om deze historische pomp los te halen en weer goedwerkend te maken, want onze techneuten hebben een naam hoog te houden als het om merkonafhankelijk sleutelen gaat. Met beide handen pakten ze deze uitdaging aan en wisten ze er weer een goed werkende pomp van te maken.


Aan boord van de mijnenjager

Eerder dit jaar werd het schip al opgeschrikt door een inbraak waarbij o.a. motoronderdelen en een brandbluspomp werden gestolen. Distrimex Pompen & Service heeft toen een brandbluspomp geleverd aan boord van de oude mijnenjager. De goede samenwerking werd beloond met een rondleiding over dit mooie schip. Een aantal vrijwilligers lieten trots de machinekamer, de hutten en de kombuis zien en vertelden honderduit over de historie en het huidige gebruik van het schip.

Pomp revisie & reparatie 

In onze moderne werkplaats in Doetinchem staan onze servicemonteurs klaar voor revisie aan jouw pomp. Ze zijn gespecialiseerd in pompen en reviseren ieder type en merk.  

Heb je een service aanvraag? Vul hier het formulier in of neem contact met ons op.

pompoplossingen voor de scheepvaart 
Aan het laden
Aan het laden