Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Slim je drukverhogingsinstallaties regelen met Calpeda e-idos centrifugaalpompen

donderdag 16 november 2023
Op het waterleidingnet, in zowel de industrie als kantoren en woningen, zijn een constante druk en flow van belang. Maar de druk op het net van een waterleidingbedrijf is daarvoor vaak niet toereikend. In dat geval worden drukverhogingsinstallaties ingezet. Drukverhogingsinstallaties zijn installaties waarmee in een (hoog) gebouw de waterleidingen op druk gebracht en gehouden worden. De installaties bestaan in de regel uit één of meerdere centrifugaalpompen en een regelaar.

De voordelen van Calpeda PLUG & PLAY drukverhogingsinstallaties

Naast betrouwbaarheid spelen bij het ontwerpen van drukverhogingsinstallaties ook zaken als energieverbruikeenvoud van ontwerpen total cost of ownership (TCO) een prominente rol. Met de e-idos centrifugaalpompen van Calpeda scoren we op al deze facetten.
 
  • Eenvoudig ontwerp dankzij druksensoren 
    De e-idos centrifugaalpompen van Calpeda zijn voorzien van een eigen druksensor om het proces te vereenvoudigen. Zo kunnen meerdere centrifugaalpompen in een drukverhogingsinstallatie bestuurd worden zonder tussenkomst van een complexe centrale regelaar. Daarnaast vervalt de bekabeling tussen de centrifugaalpompen. De druksensoren zorgen ervoor dat de druk, onafhankelijk van het waterverbruik, constant blijft.

  • Constante druk en capaciteit 
    Door de centrifugaalpompen aan een gezamenlijke zuig- en persleiding te monteren, zijn de centrifugaalpompen hydraulisch met elkaar verbonden. Door elke pomp te programmeren met eigen start/stop instellingen zorgen ze gezamenlijk voor een constante druk of capaciteit.

  • Lange levensduur dankzij synchronisatiesysteem 
    De centrifugaalpompen zijn dus niet via een centrale regelaar verbonden. Hoe zorgen we er dan voor dat alle centrifugaalpompen dezelfde draaiuren maken? Ofwel, dat ze allemaal net zo vaak aan- en uitschakelen? Dit gebeurt via een synchronisatiemodus die ervoor zorgt dat je alleen het aantal pompen in hoeft te stellen. Waarna het systeem automatisch aan elke centrifugaalpomp een volgnummer toekent en vervolgens varieert in de volgorde van aan- en uitschakelen. Het gepatenteerde synchronisatiesysteem garandeert dat elke centrifugaalpomp dezelfde werkbelasting en lange levensduur heeft.
Heb je vragen over een drukverhogingsinstallatie? Neem dan contact op met onze pompspecialisten. 

Aan het laden
Aan het laden