Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Tsurumi GPN slurrypomp op zijn best in zware toepassingen

vrijdag 9 juli 2021
Tijdens het uitvoeren van sloopwerkzaamheden komen onder andere steenachtige materialen vrij. Het transporteren hiervan naar een recyclelocatie kost veel tijd en extra transport. Van der Heijden puinbreken.nl uit Nistelrode recyclet het puin op een heel duurzame manier, namelijk met een mobiele puinbreekinstallatie op locatie. De installatie krijgt het dagelijks zwaar voor zijn kiezen. Robuuste materialen zijn daarom van belang. Hier kwam de expertise van Distrimex Pompen & Service om de hoek kijken.

Tsurumi Pumps; Stronger for longer

Tijdens het verwerkingsproces moet de machine een mengsel van water, zand en puin verpompen. Hiervoor hebben ze een robuuste pomp van degelijk materiaal nodig. Wij selecteerden daarom de Tsurumi GPN422 slurrypomp. Deze dompelpomp is gemaakt van slijtvast materiaal waardoor deze ingezet kan worden in zware toepassingen. In combinatie met een grote vrije doorlaat maakt dit de pomp perfect voor het verpompen van deze grondstoffen.

“Kwaliteit tot de laatste korrel”

De mobiele puinbreekinstallatie maakt direct op locatie nieuwe grondstoffen zoals grind, granulaat en een gerecycled product voor het maken van nieuw beton. Deze grondstoffen brengen ze vervolgens direct naar de eindbestemming. Tussendoor hoeft het dus niet meer naar een recyclelocatie wat het aantal transportbewegingen fors beperkt. De Tsurumi slurrypomp verpompt het overgebleven mengsel van de machine naar een verderop gelegen container. “De oude pomp kreeg het zware medium niet over de benodigde afstand verpompt, maar met de GPN lukt dit wel” Aldus Toon van der Heijden. 
Aan het laden
Aan het laden