Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Uitbreiding rioolpompen range met nieuwe 12-inch BA300KS

maandag 11 september 2023
Vandaag introduceren wij de nieuwe BA300KS mobiele rioolpomp van BBA Pumps. Een geweldige aanvulling op de populaire KS schroefkanaalwaaier pompsets. Deze 12-inch unit is ontwikkeld voor het overpompen van grote rioolsystemen in dichtbevolkte gebieden. Met een pompcapaciteit van 1100 m3/uur en een vuildoorlaat van 130 mm “verslikt” deze afvalverwerker zich niet snel.

KS schroefkanaalwaaier voor ongezuiverd rioolwater

Even het geheugen opfrissen, twee jaar geleden heeft BBA Pumps de nieuwe range mobiele rioolpompen geïntroduceerd. De kern van de zaak was de speciale KS schroefkanaalwaaier. Hiermee verpomp je zorgeloos vloeistoffen met grote vuildelen, langvezelige materialen en luchtbellen. We zijn toen gestart met de BA150KS en BA180KS, respectievelijk 6-inch en 8-inch pompsets. Ondertussen draaien er wereldwijd veel mobiele rioolpompen en vragen onze gebruikers naar meer pompcapaciteit.

Verwachtingen overtreffen met de nieuwe 12-inch BA300KS     

Wij willen graag verwachtingen overtreffen. Daarom is de vuildoorlaat nog groter en het pomprendement nog hoger dan bij de bestaande KS pompen. De dieselgedreven BA300KS D388 is samengebouwd met een zuinige en milieuvriendelijke stage V motor. De geluidgedempte omkasting is stil, robuust en hoogwaardig afgewerkt. Hieronder de belangrijkste pompprestaties uitgedrukt in cijfers:
  • Pompcapaciteit tot 1100 m3/uur
  • Opvoerhoogte max. 33 mwk
  • Vacuümsysteem 100 m3/uur
  • Pomprendement BEP 80%
  • Zuig- en persflens DN300
  • Vuildoorlaat Ø 130 mm
  • Fabrieksgarantie 4 jaar
Zie de datasheet met pompcurves en gegevens van de dieselgedreven rioolpomp. En voor de elektrisch aangedreven BA300KS pompen gaan we nog een stap verder.

Drie verschillende waaierdiameters voor de elektrische modellen

Voor de BA300KS heeft BBA Pumps drie verschillende waaierdiameters ontwikkeld. Alle drie met dezelfde grote vuildoorlaat én onderling uitwisselbaar. Voor de dieselgedreven pompset passen we de grootste diameter D388* toe. Deze pompwaaier is perfect afgestemd op het beschikbaar vermogen van de standaard dieselmotor. De andere twee beschikbare schroefkanaalwaaiers zijn D328 en D355. Hiermee zijn we heel flexibel voor het samenbouwen van elektrische rioolpompen. Afhankelijk van het gevraagde werkpunt selecteren wij de juiste waaier en bijbehorende elektromotor. 

*Het getal achter de D staat voor de waaierdiameter in mm. Bij een grotere waaierdiameter zal de centrifugaalpomp meer druk leveren dan bij een kleine waaierdiameter. Het opgenomen pompvermogen zal ook hoger zijn.  

Whitepaper over mobiele rioolpompen

Ken jij onze whitepaper over mobiele rioolpompen? Hierin lees je onder andere informatie over unieke eigenschappen van verschillende pompwaaiers. Een praktijkvoorbeeld van een tijdelijke rioolpompinstallatie, en nog veel meer over rioolwaterproblematiek.    

Helemaal klaar met verstoppingen en trillingen in je rioolpomp? Lees dan de whitepaper.
Aan het laden
Aan het laden