Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.


Sales Engineer Pomptechniek

Voor 32-40 uur per week met als standplaats Doetinchem.


Als Sales Engineer Pomptechniek ben jij hét aanspreekpunt als het gaat om centrifugaalpompen en dompelpompen. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het aanbieden van duurzame pompoplossingen met maximale klanttevredenheid. Het actief onderhouden van productcontent en het delen van kennis van de toegekende producten binnen Distrimex Pompen & Service.

De Functie: 
Als Sales Engineer Pomptechniek maak je onderdeel uit van een betrokken team pompspecialisten. Je werkt voornamelijk binnen de afdeling Industrie maar zal soms ook bijspringen bij aanvragen vanuit scheepvaart, aannemerij en Agro. De industrie is een uitdagende en brede doelgroep. Je hebt hierbij contact met veel verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan eindgebruikers in food, chemie, pharma, beton en recycling industrie. Ook met machinebouwers en wederverkopers heb je regelmatig contact.
Je adviseert (potentïele) klanten en spart regelmatig met je collega’s over de juiste pompoplossing voor de toepassing. De oplossingen zet je om in voor de klant te begrijpen offertes. Als de klant overtuigd is en akkoord geeft verwerk je deze tot opdracht en bewaak je de levertijden.
Een ander interessant onderdeel van de functie is het delen van kennis van de toegekende producten. Dit doe je bijvoorbeeld door het bijhouden van productcontent voor marketing en het geven van (interne) producttrainingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het up to date houden van je specialisme. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Dagelijks heb je contact met de Account Managers, je collega productspecialisten en de (buitenlandse) leveranciers.

Wij zoeken een collega met
 • een afgeronde MBO/HBO opleiding in de richting van techniek en/of commercie;
 • commercieel inzicht & een proactieve houding;
 • de kunde om techniek en commercie goed te combineren;
 • klant- en servicegerichte instelling;
 • kennis van het MS Office pakket;
 • kennis van pomptechniek (een pré);
 • kennis in ERP (een pré);
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duitse is een pré).
Dan bieden wij o.a.: 
 • een goed salaris dat past bij je leeftijd en ervaring;
 • 27 verlofdagen (mogelijkheid tot 29);
 • de vrijheid om 2 dagen per week thuis te werken;
 • laptop van de zaak;
 • een informele en open werksfeer;
 • mogelijkheden tot ontwikkeling;
Wie zijn wij? 
Distrimex Pompen & Service is reeds tientallen jaren toonaangevend partner op het gebied van pompen en actief in Nederland. Wij voorzien onze relaties van deskundig pompadvies, topmerken in elk pompprincipe, professionele plaatsing, regulier onderhoud, een breed onderdelenprogramma en een alerte 24-uurs storingservice.
Distrimex Pompen & Service behoort tot de krachtige BBA-Groep. De BBA groep is een dynamische, internationaal opererende groep van bedrijven met als kernactiviteit het ontwikkelen, produceren en onderhouden van pompen en leidingsystemen. Onder de naam Distrimex Pompen & Service BV vinden de Nederlandse verkoopactiviteiten plaats van de eigen BBA pompen en een reeks exclusieve vertegenwoordigingen van toonaangevende buitenlandse pompfabrikanten.
Onze kernwaarden zijn: vertrouwen, no-nonsense, innovatie, familie en overtref verwachtingen

Interesse? 
Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Stuur dan jouw sollicitatiebrief en c.v. naar: vacatures@bba-group.com. Voor meer informatie of vragen over deze vacature, neem contact op met Nick Schuurman via 0314-368444.

Acquisitie op basis van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.
   
Aan het laden
Aan het laden