Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Van Heteren zet Tsurumi pompen in bij afdichten waterbodem

woensdag 13 juli 2022
Rijkswaterstaat is gestart met het verruimen van het Twentekanaal. Eén van de werkzaamheden die hiermee gepaard gaat betreft het baggeren. Door het baggeren verdwijnt de afdichtende laag van natuurlijk sediment en raakt het kanaal “lek”. Om dit te voorkomen brengt Van Heteren Weg- en Waterbouw direct na het baggeren een laag Zand Bentoniet Mengsel (ZBM) aan.

''Distrimex is een betrokken partner voor een totaaloplossing.''


Het gehele proces van productie, transport en aanbrengen bestaat voor een belangrijk deel uit pompen, Van Heteren stelt hier hoge eisen aan.  Distrimex Pompen & Service heeft vanaf de ontwikkelfase meegedacht over de te gebruiken pompen. De keuze is gevallen op Tsurumi slijtvaste dompelpompen. Het resultaat mag er zijn; zowel de productie, het transport als het aanbrengen verloopt zoals is voorspeld!

De Tsurumi pompen draaien, i.v.m. de toepassing, de hele dag zonder onderbreking. De dompelpompen bevinden zich onder andere in de diverse bassins of beunbakken, waardoor deze moeilijk te bereiken zijn bij pomp onderhoud. Een betrouwbare pomp is hier een must.

ZBM is een samenstelling van zand, bentoniet en water in exact de juiste mengverhouding. Van Heteren heeft zelf een productielocatie ontwikkeld waar het ZBM wordt geproduceerd. Ook heeft Van Heteren de techniek ontwikkeld waarmee het ZBM, in een gecontroleerd proces, kan worden aangebracht. Uniek en nog niet eerder op deze wijze toegepast!


Het ZBM is een bijzonder medium dat niet door elke dompelpomp verpompt kan worden. Distrimex heeft technische aanpassingen doorgevoerd, waardoor het pompen nu probleemloos verloopt. Naast de dompelpompen levert Distrimex ook de slangen en pomp accessoires.

Kortom: Distrimex biedt een rondom-service en is een betrokken partner voor een totaaloplossing.

Aan het laden
Aan het laden