Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Voordruk 


Met voordruk bedoelen we vloeistofdruk aan de inlaatzijde van de pomp. Voordruk kan ontstaan door zwaartekracht als het vloeistofniveau boven de hartlijn van de pompas ligt. De centrifugaalpomp krijgt de vloeistof dan binnen via toestroom vanuit een hoger gelegen punt. Een pomp kan ook voordruk krijgen als er meerdere pompen in serie opgesteld staan.

Voordruk bij droog zelfaanzuigende pompen

Mobiele pompen met een eigen vacuümsysteem zijn ontworpen om vloeistoffen snel aan te zuigen en om zuighoogte te overwinnen. Daarentegen zijn vacuüm geassisteerde pompen niet gemaakt om voordruk te krijgen. Daarom hebben wij een aantal installatietips voor je uitgewerkt en geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Bij welke toepassingen voor mobiele pompen kan je voordruk verwachten?
  • Opslagtanks reinigen, ondergrondse mijnbouw, machinekamer van schepen, boosterstations en pompen in serie installaties.

Welke appendages moet ik in de leidingen aanbrengen bij voordruk?
  • Denk bij voordruk aan afsluiters en terugslagkleppen om tijdens pompreparaties of schoonmaakwerkzaamheden vloeistoflekkages te voorkomen.
  • Neem voldoende maatregelen om pompschade door waterslag te voorkomen.
 
Wat is de maximale voordruk op een standaard BA pomp?
  • De maximale voordruk bij een vacuüm geassisteerde pomp is 2 mwk (0,2 bar).
 
Wat moet ik doen als de voordruk op de BA pomp hoger is dan de toegestane waarde?
  • Controleer of het totaal van de pompdruk + de voordruk niet hoger is dan de maximaal toelaatbare druk van het pomphuis, de flenzen en van het leidingsysteem.
  • Pas de vlotterbak van het vacuümsysteem aan volgens informatie in de float box modification instructions.

Aan het laden
Aan het laden