Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.


CDR Centrifugaalpompen 

voor de chemische en farmaceutische industrie


Het Italiaanse merk CDR is gevestigd in een voorstad van Milaan en opgericht in de vroege jaren 50 van de vorige eeuw. De opmerkelijke groei van CDR in de loop der jaren is te danken aan de hoge prijs/kwaliteitverhouding en de betrouwbaarheid van zowel de pompen als de organisatie. Het programma bestaat uit twee hoofdgroepen, namelijk de magneetpompen en de mechanisch afgedichte pompen.

Alle CDR pompen

CDR magneetpompen

Sinds de jaren 70 is CDR de pionier in de ontwikkeling van magneetpompen. In de jaren daarna is het programma 100% lekvrije centrifugaalpompen uitgebreid in kunststof zoals PP, PVDF, PFA, ETFE en een assortiment in RVS316 en Hastelloy C. Op aanvraag zijn de pompen in ATEX leverbaar. De CDR magneetpompen worden succesvol ingezet in de chemie, farmacie, petrochemie en industrie.

CDR pompen met mechanical seal

De pompen met een mechanische as afdichting zijn geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met daarin zwevende delen. Deze pompen zijn, in tegenstelling tot de magneetpompen, niet 100% lekvrij. Voor smering en koeling is er namelijk altijd een vloeistoffilm tussen de afdichtingsvlakken nodig. De sealpompen van CDR vind je in de chemie, lucht en zuiveringsinstallaties en de farmacie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met onze pompspecialisten voor advies op maat.

Kom in contact
Aan het laden
Aan het laden