Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie


Cornell Pompen


Cornell pompen worden geproduceerd in Amerika bij Cornell Pump Company. Al sinds de oprichting in 1946 staan de pompen van Cornell wereldwijd bekend om de kwaliteit en het hoge pomprendement. Het leveringsprogramma bestaat uit een uitgebreide range centrifugaalpompen voor toepassingen in de waterbouw, agrarische sector en de voedingsmiddelen industrie.

Cornell distributie en support in Europa

Niet alleen voor de Nederlandse markt. Distrimex Pompen & Service is een belangrijke spil in de distributie van de Cornell pompen in heel Europa. In 2011 hebben we onder de merknaam Cornell Pumps Europe in Doetinchem een voorraadmagazijn ingericht met veel voorkomende pompmodellen. Ook de Europese onderdelenvoorziening, pomp reparaties en pomp onderhoud worden gecoördineerd vanuit onze vestigingen.

Waarom je kiest voor een Cornell pomp?

Efficient by Design is not only our mantra, but it is also our priority when designing our equipment” Met het hoogste pomprendement in de markt bespaar je veel op energieverbruik. Dat merk je niet alleen in je portemonnee, maar het draagt ook bij aan een schoner milieu en duurzaamheid.

Kwaliteit moet je ervaren. Een groot deel van de Cornell pompen draait 24/7 in de voedingsmiddelen industrie en zien of horen we jarenlang niets van. Aanvragen voor vervangende pompen komen vaak pas bij de volgende generatie verkoopmedewerkers terecht. De tevreden klant heeft dan een serienummer en noemt trots het bouwjaar waarna spontaan de leukste gesprekken over vroeger voorbij komen.

De bekendste pompinnovaties zijn door Cornell bedacht en later door andere pompfabrikanten overgenomen. Maar een bekend spreekwoord zegt: “Often imitated, never duplicated” en dat is waarheid. Neem als voorbeeld de Cycloseal®, een eenvoudig maar toch briljant ontwerp van een lekvrije asafdichting die zelfs goed werkt bij slurrypompen. Ondertussen wereldwijd gekopieerd, maar nog nooit door iemand geëvenaard.


Unieke kenmerken van een Cornell pomp

  • Hoog pomprendement (Efficient by Design);
  • Lange levensduur door robuuste constructies;
  • Cycloseal® geeft een veel langere standtijd op de asafdichting;
  • Externe ballanslijn voor optimale pomphydrauliek;
  • Double volute system, Run-dry optie en veel meer.


Scheepvaart pompen
Hete-olie pompen
Mestpompen
Hydrotransport pompen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met onze pompspecialisten voor advies op maat.

Kom in contact
Aan het laden
Aan het laden