Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Nieuwe BBA Pumps BA300E mobiele pomp voor hoogwaterbestrijding en rioolwerk

woensdag 22 september 2021
De Nederlandse pompfabrikant BBA Pumps introduceert een nieuwe dieselaangedreven 12-inch mobiele en veelzijdige pompset voor de verhuurmarkt.

De productie van de nieuwe BA300E D328 mobiele pompset met de Stage V Perkins motor startte begin september. Deze 12-inch vuilwater- en rioolwaterpomp zit boordevol innovatieve en gebruiksvriendelijke functies.

De pomp

De BA300E is een vertrouwd model uit de BA-serie met vacuüm ondersteund centrifugaalpompmodel uit de BA-serie met een open waaier. De pomp heeft een vrije doorlaat van 120 x 105 mm en is voorzien van snijgroeven en grote inspectiedeksels. Het toepassingsgebied is dan ook groot, van vuilwater tot rioolomleiding.

Pompcapaciteit

Met een maximaal pomptoerental van 1600 tpm is het werkpunt verbeterd ten opzichte van het vorige model. Een goed werkpunt is 1000 m3/h @ 15 mwc waarbij, dankzij de uitstekende NPSHr curve, een grote aanzuighoogte overblijft.

Schone en zuinige dieselmotor

De pomp wordt aangedreven door een schone en zuinige 3,6 liter 904J Perkins dieselmotor. De elektronisch geregelde motor met variabel toerental voldoet aan de strengste Tier 4 final en Stage V emissie-eisen.

Superstille omkasting zit boordevol innovaties

Ook de geluidgedempte omkasting is nieuw, achter de acht (8) afsluitbare deuren vinden we een sterk staaltje motor- en pomptechniek. Voor de gebruiker is de bediening veel eenvoudiger geworden met het meertalige LC45 dashboard. Voor de mobiliteit zijn de heftruckkokers en hijsogen standaard. Andere innovaties zijn:

  • Automatisch starten-stoppen middels niveauregeling;
  • Binnen en buiten LED verlichting geïntegreerd in de omkasting;
  • BA300E met afvoerbuis over het dak en voorzien van draaiflens;
  • Kunststof tanks in vloeistofdichte en lekvrije onderbak;
  • Afvoerpijp loopt over het dak en is voorzien van een draaiflens;
  • Noodstopvoorziening en massaschakelaar voor optimale veiligheid;
  • Externe brandstofaansluiting zit standaard ingebouwd;
  • De pompen zijn voorbereid op telematics en remote control;
  • Kwaliteit gewaarborgd met 4 jaar fabrieksgarantie. 
Aan het laden
Aan het laden