Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Soms is een magneet de oplossing

maandag 2 maart 2020
U gaat agressieve vloeistoffen zoals zuren, logen, basen of oplosmiddelen verpompen. Dan wilt u natuurlijk niet dat uw pomp lekt! De magneetpompen van CDR bieden de oplossing.

Hoe werkt een magneetpomp?

De magneetpompen worden aangedreven door twee permanente magneten, de ene inwendig en de ander uitwendig. Deze verzorgen de aandrijving van de waaier waardoor een fysieke aandrijfas niet nodig is. Het grote voordeel hiervan is dat het ‘natte deel’ van de pomp – het deel wat in aanraking komt met de vloeistof – hermetisch is afgesloten. Dit resulteert in een lekvrije pomp.

De voordelen van een magneetpomp:

 1. Hoge veiligheidsnormen
  Vloeistoffen kunnen giftig, corrosief of ontvlambaar zijn. Met een lekvrije magneetpomp beschermt u mens en milieu tegen deze stoffen.
 2. Lage onderhoudskosten
  De pomp gebruikt geen mechanische afdichting. Er is geen mechanical seal die onderhoud of vervanging nodig heeft.
 3. Runsafe Sic-bussen
  CDR Pompe heeft een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om de pomp te beschermen tegen drooglopen of niet correct opstarten.
Hoe werkt dit?
Een van de gebreken van de siliciumcarbidebussen die traditioneel op magneetpompen worden gemonteerd, is de slechte weerstand tegen drooglopen. Magneetpompen zijn uiterst veilig en betrouwbaar. De bussen werken meestal met een lage wrijving, bij correct gebruik van de centrifugaalpompen.

Is er onverhoopt toch sprake van droogloop dan zal de temperatuur, als gevolg van wrijving, stijgen waardoor de standaard SiC-bussen binnen enkele seconden beschadigd raken. CDR Pompe heeft een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om de pomp te beschermen tegen drooglopen of tegen het niet correct opstarten; RunSafe SiC. Deze oplossing bestaat uit een diamantcoating op de SiC-oppervlakken van de bussen, aangebracht door middel van een speciaal chemisch-fysisch proces dat de continue en vaste hechting van de coating garandeert.

De RunSafe SiC roterende bussen, axiale pennen en assen zorgen voor een indrukwekkende vermindering van de wrijvingscoëfficiënt in vergelijking met dezelfde componenten gemaakt in traditioneel SiC. De verminderde wrijvingscoëfficiënt (ongeveer 80%) van de bussen resulteert in een afname van de gegenereerde warmte onder kritische loopomstandigheden, drooglopen of slechte smering, waardoor de klassieke slijtage van de bussen wordt voorkomen.

Magneetpomp UTN 

 • Maximale opvoerhoogte: 60m
 • Maximale debiet: 150 m3/u

Magneetpomp STN 

 • Maximale opvoerhoogte: 30m
 • Maximale debiet: 62 m3/u
Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze pompspecialisten.

Aan het laden
Aan het laden