Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

“Wij waren sprakeloos toen deze gigantische pomp voor onze deur stond – en dit is waarom!”

woensdag 17 mei 2023
Bij Distrimex Pompen & Service hebben wij al veel verschillende soorten en formaten pompen voorbij zien komen, maar afgelopen week waren zelfs wij onder de indruk. Wat stond er dan bij ons voor de deur? Nou deze wormpomp van het type Wangen KL80RS80.4. Het betrof een pomp van maar liefst 4 meter lang.
Deze pomp is onderdeel van een project van Dorset Green Machines waarin een slib drooginstallatie wordt opgeleverd. Distrimex Pompen & Service B.V. is in dit project de leverancier van de Wangen verdringerpomp.

Dorset Green Machines

Dorset Green Machines helpt klanten wereldwijd met het op duurzame wijze creëren van waarde uit reststromen. Het Achterhoekse familibedrijf werkt dagelijks met een team toegewijde medewerkers aan uitdagende internationale projecten. Met een innovatief karakter en jarenlange kennis en ervaring van de markt, de processen en producten is Dorset Green Machines een sterke kennispartner voor klanten in de agrarische sector, de verwerking van slib en digestaat


Toepassing project

De verdringerpomp die Distrimex levert is onderdeel van een complete slib drooginstallatie. Een belangrijk onderdeel van het droogproces is de Wangen wormpomp, die Distrimex levert als onderdeel van een complete slib drooginstallatie.

De verdringerpomp wordt vooraan in het proces gemonteerd, waarbij de slib middels een Toploader naar een trechterbak wordt geleid. Onder deze trechterbak zit de Wangen verdringerpomp, die de slib door een spaghettikop perst naar de droogunit. Deze spaghettikop beweegt over de volle breedte om het slib te verspreiden. Het doel van de spaghettikop is het slib als losse slierten te verdelen zodat de warme lucht in de droogunit goed door het product heen gaat.
Tijdens het droogproces wordt er ook gebruik gemaakt van een Woeleras. Deze unit zorgt ervoor dat het slib niet terug gaat in de vorm van een grote plak slib. Als het slib volledig is gedroogd wordt het opgeslagen.

Tijdens het droogproces komt er stof, ammoniak en geur vrij. Doormiddel van ventilatoren wordt de lucht afgevoerd naar een luchtwasser. In deze luchtwasser wordt de lucht weer gereinigd. Voor de luchtwasser installatie heeft Distrimex de alom bekende magneet gekoppelde CDR pompen uit de STN serie geleverd.

Met deze combinatie van expertise en apparatuur bieden Dorset en Distrimex een complete oplossing voor het drogen en recyclen van o.a. zuiveringsslib, waarbij de uitstoot wordt gereduceerd en het eindproduct kan worden hergebruikt als waardevolle meststof.Aan het laden
Aan het laden